Pages

13 Mart 2015 Cuma

YAZAR NOTU'ndan Küçük Bir Tavsiye

0 yorum

Yine Geldi Stres ( YGS)


Hayatta karşımıza ne çıkacağını asla bilemiyoruz. Beş dakika sonra ne olacağını tahmin edebiliriz ama ne olacağını asla bilemeyiz. Üniversite için hep hayaller kurduk; şöyle olacak, böyle olacak, şunu yapacağım kazandığımda, sınavdan sonra felan yerlere gideceğim... Yada yapmayı istediğimiz mesleği nasıl yapacağımız konusunda hayallerimiz oldu.. Oldu ya olmaz olur mu hiç.. Daha ilk okulda başladılar bizlere" Büyüyünce ne olacaksın?" diye sorulmaya. Şimdiki aklım olsaydı o soruya " öğretmen" diye cevap vermek yerine " Ben ne bileyim ilk önce bir büyüyeyim de sonra bakarım" derdim. Daha çocukken omuzlarımıza yüklendi bu gelecekteki meslek seçim olayı.. İyi hoş şey tabi bir çocuğun kendi karalarından emin olup geleceğine yön vermesi. Versin de tabi.. Ama insanın can noktası değil ki meslek seçimi.. Bir söz var " Hayallere giden yok okuldan geçmemeliydi." diye. Anlatmak istediğim tamda bu...

3 Mart 2015 Salı

Bir Gün!

11 yorum
Neden bu kadar cesaretsiz olmak zorunda insan. Sırf birisi kırılmasın diye kendini lime lime eder. Ya da sırf başkaları mutlu olsun diye kendinden feragat eder. Sırf sevdiği mutlu olsun diye... Kendi çukura batarken. O çukurdan ne çok kişinin çıkmasına yardım etmiştir oysa ki. Sırf aşık olduğu kişi başkasını seviyor diye, onun mutlu olacağını düşünerek sevgisinden vazgeçenler ne çok. Halbuki ne aptalca. İnsan savaşmaktan vazgeçiyor farkında değil. Sığınıyorlar bir yalanın ardına.. O öyle mutlu, aşk bir yandan da vazgeçmekmiş. Sırf sevdiği mutlu olduğu için. Ya da kendinde savaşacak cesaretimi bulamıyor. Korkuyor belkide.. Ya da ümidimi kalmadı demeliyim..
Umut ne güzel şey. İnsan hep umut etmiyor mu. Bazı şeylerin bir gün gerçekleşeceğini  umut eder. Kişinin çok sevdiği yakını hastadır bir gün iyileşeceğini umut eder. Borcu vardır bir gün o borcunu ödeyeceğini umut eder. Yani umut eder de eder.
 

LAZ KIZI Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting