Pages

20 Eylül 2015 Pazar

Sen Kaç Yaşındasın?



Her insanın takılıp kaldığı yaş vardır. Kime sorsanız size "şu" yaştayım diyecektir kesin. Ruhumuzun ait olduğu yaş. Bazen beklenmedik bir davranış sergilediğimizde " Bunu senden hiç beklemezdim, Vayy şaşırttın beni" gibi cümleler duyuyorsak bu takılıp kaldığımız yaşın sorumluluğu altında yapılan davranış olduğunu düşünüyorum.Geçenlerde sevdiğim ablamla bu konu hakkında konuştuk. Bana " Ben 22 yaşındayım." demişti. Kendisinin takılıp kaldığı yaş. Evlendiği yaş...





 Hani bazen deriz ya ben daha çocuğum diye öyle işte. Aslında birazda acı anılar barındırabiliyor. Küçük hatıralar bizi o yaşta bırakabiliyor. Benim takılıp kaldığım yaş 18. Neden mi?  Onsekiz yaşına gelene kadar bu yaşı hep özgürlük olarak algılamıştım nedense. Hukukende 18 yaşına gelenlerin özgürlük beyannamesi vardır ya bu sebepten ötürü.. Bende o yaşa gelince bağımsız olacağımı düşünür dururdum. Asıl olay ergenlikmiş. Yani demek istediğim o zamanki düşüncelerimde. "İstediğimi yaparım ben" havalarında. Bulutların üstünde pembe hayaller. Asıl komedi onsekiz yaşıma geldiğimde başlıyor. Bulutların üstünde pembe hayaller varya, he işte o bulutlardan tepe taklak yere çakıldım. Her şey aynıydı. Değişen tek şey bir yaş daha yaşlanmış olmamdı. Onsekiz yaşında yapmak istediklerimi yapamadığım için belkide hep onsekiz yaşında kalacağım..

Peki siz kaç yaşındasınız?

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Dediklerine kesinlikle katılıyorum özellikle insan yapamadıkları ya da şöyle farklı bir bakış açısı getireyim ki insan hayatını tamamen değiştirdiği yaşta kalıyor sanırım. Bende 20 yaşımda kalacağım galiba. 18 demiyorum çünkü bende sadece yasalar karşısında reşit oldum ve ehliyetim oldu onun dışında hiçbir değişiklik yoktu ama 20 yaş diyorum çünkü beni bulduğum bambaşka yollara girdiğim bazen sürüklendiğim bir yaş olduğu için. Son söz olarak nice 18 lere diyorum ;)

Laz Kızı dedi ki...

Elibon Elibon çok haklısın. :) teşekkür ederim ve bende diyorum ki nice 20 lere :D

Unknown dedi ki...

benim galiba 23.
24 oldum ama olmasam olmaz mı :(((

Laz Kızı dedi ki...

:) bunu en iyi sen bilebilirsin kiii

deeptone dedi ki...

ben 5.5 yaşında kaldım yaaa :)

Laz Kızı dedi ki...

çocuk ruhlu deeptone :))) ne güzel

Mert dedi ki...

Röportajlarda da herkes diyor ya "çocuk gibiyim" diye... :)

deeptone dedi ki...

melabaaağ :)

Laz Kızı dedi ki...

Kafa Dergi evet kim olursa olsun herkesin dilinde ve gönlünde çocuk ruhlu olmak

Unknown dedi ki...

18 yaşına gelene kadar, ah bir 18 olsam yıllar geçmiyor deyip dururdum. Sonra muhteşem 18 geldi, tabiri caizse bir cacık yokmuş anladım :) Şimdi yıllar kaptırdı gidiyor, hani dün 18 dim, şimdi 30'a ramak kaldı diyorum.
İnsanları yaşına, cinsiyetine, konumuna yakışmıyor, şunu yap bunu yapma diye yargılamamak lazım. Herkesin isteyipte yapamadığı öyle çok şey var ki...Annemle salıncaklara biniyoruz bazen, ne olmuş ki :)
Bu arada yeni keşfettim bloğunuzu, ne de iyi oldu. Takibe aldım hemen çok beğendim yazılarınızı. İlginizi çekerse benim de şirin bir bloğum var, beklerim.
Sevgiler.

Laz Kızı dedi ki...

İstanbul Hanımefendisi;

ahh ahh kesinlikle öyle.. yapamadıklarımız belkide çocuk bırakıyor bizleri..
sıcak yorumun için teşekkürler :)

Yorum Gönder

 

LAZ KIZI Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting