Pages

29 Şubat 2016 Pazartesi

Ters Düz

Söze nasıl başlayacağımı bilemedim şimdi. bilenler bilir eminim Kafa Dergi blog sahibesi arkadaşımızın kitabı Ters Düz 1 aralıkta çıkmıştı. bende internet üzerinden sipariş yerine kitapçıdan almayı seçenlerden olup bir ay kadarda beklememe rağmen zor buldum hikayenin geçtiği Trabzon'da. Kitabı bulur bulmaz okumadım malesef. o sırada Açık öğretim final sınavlarına çalışıyordum derken kitabı en sonunda elime alabildim. tabi bu söylediğim şimdi algılanmasın. kitabı okuyalı çok oldu :) da tembelliğim sayesinde anca yorum yapıyorum. Bu aralar bir tembellik aldı beni ki sormayın. Neyse lafı fazla uzatmadan geçeyim yorumuma..►

Kitabı elime aldığımda kapak wow dedirtti. Zira kitabın kapağı hoş kalitedeydi.. Adıyla anlamlı bir görsel vardı Ters Düz :)  Kitabın başında yazar deli balından bahsetmiş. Başlarken böyle tarifsiz bir gülümseme yayıldı ki sormayın. ( Deli balı yediğimi bilirim :)) Aslına bakarsanız kitabın konusu okuduğum kitaplar arasında farklıydı. İlginç geldi. Yazar sözcüklerini yerinde kullanmıştı. Kitabın konusu Trabzon'da geçiyordu. Bende bir Trabzonlu olarak daha bir dikkatli okudum kitabı..



Başlarda kitap sıkıcı geldi bana. Kitapla bir bütünlük sağlayamadım nedense. Olaylara giriş yapamadım bir türlü .( Bu da benden kaynaklandıkğını düşünüyorum.. ) Derken kitap sonlara yaklaştıkça ekşınlar hiç mi bitmez! Hop oturup hop kalktım :) Kitap aralarında kahkahayı patlattığım yerler yok değil. Hatta kahkaha attığım sırada ( saat 2 ye geliyordu ) annem yanıma gelip " Noldu gudurdun gece gece yine " diye azar yedim :(. Bazen lafları öyle gediğine oturtmuş ki yazar.. Roman bittiğinde " aa ne oldu şimdi" dedim şaşı kalmış şekilde. Nilgün ve Ecenin birbirleriyle iyi geçinmesine en sevindiğimdi. Yalnız  hakkaten ters düz oldum.. Amcaya bak sen!!.. 

Yazar bir yazısında kitapta bir gizli ayrıntıdan bahsetmişti. hatta yazısında " kimse bulamadı şimdiye kadar" yazdığını hatırlıyorum yanılmıyorsam. Bende bulamadım :(  Ne ola ki ??

Şöyle bitireyim yazımı : Kitap beklediğimden de iyidi..



11 yorum:

Mert dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum! :) İlk kitabın devamı olan 2. kitap yolda olduğundan, ilk kitap öyle bitiyor. Ama aman diyeyim spoiler olmuş biraz. :)

Trabzon'da her yerde var kitap nerede yoktu? Ve hangi kitapçıdan alındı diye sorayım? :)

Kahkaha atılan yerler neresi merak ettim? :)

ve dahası için dileğe bağlı olarak kafadergi@gmail.com :)

Bi Poşet Kitap dedi ki...

Allah Allah o ayrıntı ne ola ki o_O bu arada yeni blog tasarımına bayıldıımm içini açıyor insanın :)

Laz Kızı dedi ki...

kafa dergi, spoiler mi? :OO

ilk aylarda hiç bulamadım zaten gittiğimde ya yok dediler yada kalmadı. meydanda hadi bu kırtasiye/kitapçıya da bakalım diye girdik son birane kalmış ellerinde onu da ben aldım :))

ecenin amcasıyla üvey annesi hakkında konuştuğu bazı komik yerler vardı orda çok güldüm :D

Laz Kızı dedi ki...

Bi Poşet Kitap,
bende bulamadım ki ayrıntıyı. sır vermiyor yazar :)
teşekkür ederim

Mert dedi ki...

Hangi kitapçı yani? :)

Laz Kızı dedi ki...

Derya kırtasiye( aynı zamanda kitap evi gibi) meydanda.

Mert dedi ki...

Aaa, Derya Kitabevi mi? Şu yazımın en son fotoğrafında oranın vitrinindeki Ters Düz var... :) http://kafadergi.blogspot.com.tr/2016/02/ters-duz-trabzonda.html

deeptone dedi ki...

gördün mü ama son yazımı ama yaaa :)

Demirlady dedi ki...

merhaba ben de deeptonun postunda gördüm blogunuzu. tanışmaya geldim :) mertin kitap yorumuyla karşılaştım buna da ayrıca sevindim. ben de sipariş verdim cuma günü bu hafta içi elimde olacak inşallah. yorumlar hep olumlu. çok samimi yorumlamışsınız.
görüşmek üzere

Laz Kızı dedi ki...

Deeptone;

bakıyorum hemen :)

Laz Kızı dedi ki...

DEmirkadın demir;

hoşgeldin :)

ben okurken baya güldüm sizinde güleceğinizi düşünüyorum :))

Yorum Gönder

 

LAZ KIZI Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting